09-8943999 מבני פלדה בטכנולוגיה מתקדמת
מאמרים ופרסומים מקצועיים

הפתרון האידיאלי לבידוד תרמי ואקוסטי

מאת מהנדס עמרי אבס - מומחה בתכנון אקוסטי

בנייה מתקדמת – הפתרון האידיאלי לבידוד תרמי ואקוסטי

 

כתבה זו פורסמה בעיתון דה-מרקר במאי 2019.

בעולם המודרני אנחנו סובלים מהמון רעש. התלונה הנפוצה ביותר היא רעש משכנים. הקול פשוט עובר דרך הקירות והתקרות.

 

מדוע זה קורה ומה הפתרון?

בסרטי המערב הפרוע היו האינדיאנים מניחים ראשם על הקרקע כדי להאזין לרעשים מרוחקים. כמו שהאינדיאני מאזין דרך הקרקע למה שמתרחש אלפי מטרים ממנו אנחנו שומעים בבתינו קול העובר בקונסטרוקציה הקשיחה. זאת הסיבה שאנחנו שומעים בהרבה מקרים מה נעשה בבית השכן לצידנו או מעלינו.

האם באמת נועדנו לסבול מרעש תמידי מהסביבה? לא. בתכנון נכון ובחירת הקונסטרוקציה הנכונה, ניתן להגיע לתוצאות אקוסטיות מצוינות, רק שומרים על מספר עקרונות. מרבית התלונות המטופלות על ידי הינן בעיות בבנייה קונבנציונאלית – קירות העשויים מבלוקים או בטון.

בבנייה מתקדמת עם שלד פלדה ניתן ליצור נתק, וגם ליישם אלמנטים משפרי בידוד נוספים המפחיתים מעבר ויברציות ובכך להגיע לתוצאות מצוינות. זו הסיבה שאת מרבית הקירות האקוסטיים שאני מתכנן בחרתי לתכנן בשלד פלדה.

 

מהי הנחתה אקוסטית?

זוהי מדידה של כמה דציבלים המחיצה מצליחה להפחית. הקריטריון המקובל בעולם לעצמת רעש בסלון למשל היא בסביבות 40 דציבל. צעקות של ילד או שואב אבק מגיעים לרמה של כ-80 דציבל. שיחה בעצמה רגילה מגיעה לרמה של כ-60 דציבל, גשם שיורד בחוץ מגיע בערך לרמה של 50 דציבל. רצוי מאוד שמחיצה בתוך הבית תהיה בעלת נתוני הפחתה של לפחות 48 דציבל ומחיצה בין בתים מומלץ שתהיה בעלת נתוני הפחתה של לפחות 53 דציבל. בקירות חיצוניים רצוי להגיע למינימום הפחתה של 55 דציבל *.

חשוב לציין שהפחתה של 10 דציבל משמעה הפחתה של כחצי מעצמת הרעש הנשמע (Loudness).

עם בנייה מתקדמת הרווח בין הניצבים מהווה חלל שלתוכו אנחנו מכניסים את הבידוד. בידוד זה ניקרא באופן כללי בידוד ניפחי והוא משמש כמחיצה תרמית ואקוסטית. בקיר חיצוני, למשל ניתן להגיע לבידוד תרמי של R=4.5 והנחתה אקוסטית של 61 דציבל, הרבה מעל לכול פתרון קונבנציונאלי אחר. קל ופשוט.

לסיכום, תכנון נכון וביצוע מדוייק – יניבו תוצאה מצויינת.

*דרישות אלו גבוהות מדרישות התקן הישראלי.

מאמרים נוספים בנושא

בניה מתקדמת

כמה זמן לוקח לבנייה מתקדמת: מההתחלה ועד אכלוס?

תעשיית הבנייה מתפתחת ללא הרף וכוללת שיטות יעילות, בנות קיימא וחסכוניות יותר לבניית מבנים. מבין החידושים הללו, בנייה מתקדמת בולטת כאסטרטגיה יוצאת דופן, בעיקר בהיבט של חיסכון בזמן, שנחשב קריטי בשוק הנדל"ן הדינמי בישראל. בניגוד לשיטות בנייה מסורתיות, הלוקחות זמן רב, בנייה מתקדמת מבוססת על תכנון והזמנת אלמנטים מראש, תהליך עבודה יעיל, חיסכון בזמן ניקיון […]

כיצד בנייה ירוקה תורמת לאיכות הסביבה?

כדי להתמודד עם השפעותיו הצפויות של משבר האקלים, פועלים מיטב הממציאים, המהנדסים והיזמים למציאת פתרונות אפקטיביים, בגל של המצאות שלא פסח גם על ענף הבנייה. מבנים ירוקים – היינו, מבנים בבנייה מתקדמת או בניה ירוקה – נותנים עדיפות לאחריות סביבתית לאורך כל תהליך הבנייה והתפעול ומספקים פתרון חשוב לבעיות שעתידות לפקוד אותנו בעתיד הקרוב מאוד […]

בניה ירוקה

שלבי העבודה של תהליך בנייה ירוקה: הדרך לבנייה בת-קיימא

עם המודעות הגוברת לשמירה על הסביבה, תעשיית הבנייה עוברת לשימוש בשיטות בנות-קיימא. צמצום טביעת הרגל האקולוגית, חסכון במשאבים ואחריות חברתית, כלולים כולם בגישת הבנייה הירוקה. היתרונות של בנייה ירוקה בנייה ירוקה מציעה יתרונות רבים לחברה, לסביבה ולכלכלה. ראשית, מבנים ירוקים תורמים לשימור הסביבה על ידי הפחתת פליטת גזי חממה, מזעור של ייצור הפסולת ושימור משאבי […]