09-8943999 מבני פלדה בטכנולוגיה מתקדמת
מאמרים ופרסומים מקצועיים

עמידות קירות באש

מאת: מהנדס אילן רביב

בעקבות פנייה אלינו של כיבוי אש עלה הנושא שבדיקות לעמידות קירות באש נעשות בארץ על ידי מכון התקנים רק לקירות לא נושאים עם שלד פלדה ונשאלת השאלה מה דינם של הקירות הנושאים.

בדקתי את הנושא לעומקו ולהלן תשובתי הכפולה. (א) אענה מה דרישת התקן הישראלי ו (ב) מה ההתייחסות לשאלה זו באירופה.

עמידות קירות באש – דרישת התקן הישראלי

1. ת”י 2262 (בתי קבע מתועשים למגורים) מפנה לשני תקנים. לת”י 921 ות”י 931 על חלקיו + ת”י 2931 חלק 2. שימי לב לסימון החיצים בכול הפנייה.

1.א. ת”י 921 חלק 1+2 (תגובות בשריפה של חומרי בניה: דרישות לבנייני מגורים) מפרט את דרישת הסיווג של חומרי בניה בבניין. זו הדרישה.

אלמנטים נושאים | בניין נמוך | בניין רגיל עמודים וקירות | IV.2.2 | VI.4.4

קורות, תקרות ואגדים | IV.2.2 | VI.4.4

ת”י 755 (תגובות בשריפה של חומרי בניין – סיווג) מסווג קונסטרוקציית פלדה ב VI.4.4 שזה הסיווג המקסימאלי האפשרי.

מסקנה על עמידות קירות באש – שלד פלדה נושא עומד בדרישות ת"י 921.

הערה: על הפרופילים להיות בעובי מינימאלי של 1.0 מ”מ ומפרט הפלדה לא יהיה פחות מהנדרש בת”י 2262.

1.ב. ת”י 931 על חלקיו ות”י 2931 חלק 2.

ת”י 931 (שיטות בדיקה) לא רלוונטי לענייננו. אנחנו לא דנים בשיטות בדיקה. זה רלוונטי למכון התקנים.

ת”י 2931 חלק 2 (עמידות באש של אלמנטי בנין: דרישות בתי מגורים) : עדיין אין תקן כזה.

ת”י 2931 חלק 1 סעיפים 5.1.2 ו 5.2 מציינים: “בהעדר נתונים בתקנים ישראליים לפי תוצאות מעבדה מאושרת קובעים את הערך של עמידות באש של אלמנטי הבניין לפי הקריטריונים המפורטים בתקן ישראלי 931 חלק 1.1.

(א) תסבולת

(ב) שלמות

(ג) כושר בידוד

מסקנה: זה בדיוק המסמך שיש לספקי החיפויים ממכון התקנים עבור החיפויים השונים שנבדקים ע”פ הדרישה בת”י 931 חלק 1.1.

 

עמידות קירות באש – הדרישה באירופה

חברת ARCEKOR הוציאה ספר בשם “Lightweight Steel-Framed Construction”. הספר הזה מרכז בתוכו את כול הדרישות הקיימות לבניה עם שלד פלדה ויש בו גם התייחסות לעמידות באש של קירות נושאים ולא נושאים. להלן התרגום החופשי שלי:

"קירות נושאים ומחיצות נושאות במונחים של עמידות באש, לא משנה אם הקיר נושא או לא. מה שקובע את העמידות של הקיר באש הוא עובי וסוג החיפוי, כמו כן גם הבידוד בתוך החלל בין הניצבים בקיר משפיע."

מסקנה: ניתן להשתמש בבדיקה של קיר לא נושא לקיר נושא. בדיוק כפי שהתקן הישראלי דורש.

מאמרים נוספים בנושא

בניה מתקדמת

כמה זמן לוקח לבנייה מתקדמת: מההתחלה ועד אכלוס?

תעשיית הבנייה מתפתחת ללא הרף וכוללת שיטות יעילות, בנות קיימא וחסכוניות יותר לבניית מבנים. מבין החידושים הללו, בנייה מתקדמת בולטת כאסטרטגיה יוצאת דופן, בעיקר בהיבט של חיסכון בזמן, שנחשב קריטי בשוק הנדל"ן הדינמי בישראל. בניגוד לשיטות בנייה מסורתיות, הלוקחות זמן רב, בנייה מתקדמת מבוססת על תכנון והזמנת אלמנטים מראש, תהליך עבודה יעיל, חיסכון בזמן ניקיון […]

כיצד בנייה ירוקה תורמת לאיכות הסביבה?

כדי להתמודד עם השפעותיו הצפויות של משבר האקלים, פועלים מיטב הממציאים, המהנדסים והיזמים למציאת פתרונות אפקטיביים, בגל של המצאות שלא פסח גם על ענף הבנייה. מבנים ירוקים – היינו, מבנים בבנייה מתקדמת או בניה ירוקה – נותנים עדיפות לאחריות סביבתית לאורך כל תהליך הבנייה והתפעול ומספקים פתרון חשוב לבעיות שעתידות לפקוד אותנו בעתיד הקרוב מאוד […]

בניה ירוקה

שלבי העבודה של תהליך בנייה ירוקה: הדרך לבנייה בת-קיימא

עם המודעות הגוברת לשמירה על הסביבה, תעשיית הבנייה עוברת לשימוש בשיטות בנות-קיימא. צמצום טביעת הרגל האקולוגית, חסכון במשאבים ואחריות חברתית, כלולים כולם בגישת הבנייה הירוקה. היתרונות של בנייה ירוקה בנייה ירוקה מציעה יתרונות רבים לחברה, לסביבה ולכלכלה. ראשית, מבנים ירוקים תורמים לשימור הסביבה על ידי הפחתת פליטת גזי חממה, מזעור של ייצור הפסולת ושימור משאבי […]