09-8943999 מבני פלדה בטכנולוגיה מתקדמת
מאמרים ופרסומים מקצועיים

עמידות קירות באש

מאת: מהנדס אילן רביב

בעקבות פנייה אלינו של כיבוי אש עלה הנושא שבדיקות לעמידות קירות באש נעשות בארץ על ידי מכון התקנים רק לקירות לא נושאים עם שלד פלדה ונשאלת השאלה מה דינם של הקירות הנושאים.

בדקתי את הנושא לעומקו ולהלן תשובתי הכפולה. (א) אענה מה דרישת התקן הישראלי ו (ב) מה ההתייחסות לשאלה זו באירופה.

עמידות קירות באש – דרישת התקן הישראלי

1. ת”י 2262 (בתי קבע מתועשים למגורים) מפנה לשני תקנים. לת”י 921 ות”י 931 על חלקיו + ת”י 2931 חלק 2. שימי לב לסימון החיצים בכול הפנייה.

1.א. ת”י 921 חלק 1+2 (תגובות בשריפה של חומרי בניה: דרישות לבנייני מגורים) מפרט את דרישת הסיווג של חומרי בניה בבניין. זו הדרישה.

אלמנטים נושאים | בניין נמוך | בניין רגיל עמודים וקירות | IV.2.2 | VI.4.4

קורות, תקרות ואגדים | IV.2.2 | VI.4.4

ת”י 755 (תגובות בשריפה של חומרי בניין – סיווג) מסווג קונסטרוקציית פלדה ב VI.4.4 שזה הסיווג המקסימאלי האפשרי.

מסקנה על עמידות קירות באש – שלד פלדה נושא עומד בדרישות ת"י 921.

הערה: על הפרופילים להיות בעובי מינימאלי של 1.0 מ”מ ומפרט הפלדה לא יהיה פחות מהנדרש בת”י 2262.

1.ב. ת”י 931 על חלקיו ות”י 2931 חלק 2.

ת”י 931 (שיטות בדיקה) לא רלוונטי לענייננו. אנחנו לא דנים בשיטות בדיקה. זה רלוונטי למכון התקנים.

ת”י 2931 חלק 2 (עמידות באש של אלמנטי בנין: דרישות בתי מגורים) : עדיין אין תקן כזה.

ת”י 2931 חלק 1 סעיפים 5.1.2 ו 5.2 מציינים: “בהעדר נתונים בתקנים ישראליים לפי תוצאות מעבדה מאושרת קובעים את הערך של עמידות באש של אלמנטי הבניין לפי הקריטריונים המפורטים בתקן ישראלי 931 חלק 1.1.

(א) תסבולת

(ב) שלמות

(ג) כושר בידוד

מסקנה: זה בדיוק המסמך שיש לספקי החיפויים ממכון התקנים עבור החיפויים השונים שנבדקים ע”פ הדרישה בת”י 931 חלק 1.1.

 

עמידות קירות באש – הדרישה באירופה

חברת ARCEKOR הוציאה ספר בשם “Lightweight Steel-Framed Construction”. הספר הזה מרכז בתוכו את כול הדרישות הקיימות לבניה עם שלד פלדה ויש בו גם התייחסות לעמידות באש של קירות נושאים ולא נושאים. להלן התרגום החופשי שלי:

"קירות נושאים ומחיצות נושאות במונחים של עמידות באש, לא משנה אם הקיר נושא או לא. מה שקובע את העמידות של הקיר באש הוא עובי וסוג החיפוי, כמו כן גם הבידוד בתוך החלל בין הניצבים בקיר משפיע."

מסקנה: ניתן להשתמש בבדיקה של קיר לא נושא לקיר נושא. בדיוק כפי שהתקן הישראלי דורש.

מאמרים נוספים בנושא

גג תעשייתי שלד מייטק

גגות העולם החדש – גגות קלים מפלדה

גגות קלים הם גגות פלדה המעוצבים ומוכנים להתקנה קלה ומהירה. משקלם נמוך יותר מסוגים אחרים של גגות, העשויים חומרי גלם כבדים כמו בטון או עץ כבד. לצד זאת, גגות קלים מאופיינים בעמידות ורבגוניות ומתאימים לסוגים רבים של נכסים. המשיכו לקרוא וגלו את כל היתרונות של גגות קלים מפלדה של חברת BTEK. סוגים של גגות קלים […]

בניה ירוקה

כל מה שלא ידעתם על בניה ירוקה בישראל

בניה ירוקה חברות בישראל כשזה נוגע לתחום של בניה ירוקה חברות שונות מציעות את שירותיהן. לכן, חשוב לבחור את החברה הטובה והאיכותית ביותר בתחום של בניה ירוקה בישראל. בחירת חברת בנייה ירוקה כרוכה בבחינה מדוקדקת של מספר גורמים מרכזיים כדי להבטיח שהפרויקט שלכם יתיישר עם נוהלי בניה ירוקה ותקנים סביבתיים.  ראשית, חפשו חברה עם רקורד […]

בניה של מבני פלדה

מהו תהליך בניה של מבנה פלדה?

מבני פלדה הם סמל לחדשנות ויעילות בבנייה המודרנית. מאמר זה מתעמק בתהליך המורכב מאחורי בניית שלד פלדה, שיטה שחוללה מהפכה בתכנון ובבנייה האדריכלית. מהתכנון ועד להרכבה הסופית, כל שלב בתהליך משקף שילוב של חוזק, עמידות וקיימות.   היתרונות של בניית שלד פלדה תעשיית הבנייה מתפתחת ללא הרף ומחפשת שיטות בנייה יעילות יותר, אקולוגיות וחסכוניות יותר. […]